Biografie

Combinable Styles

Din focurile uneia dintre cele mai faimoase turnătorii de muzica metal, metropola muzicianului creativ cu numele de Stockholm, provine Deathember; un nume relativ dubios care nu ar trebui sa fie un motiv pentru a revoca ceea ce este de fapt un infern muzical, descris de un sunet rânced si totuși calm, lipsit de majoritatea atributelor.

Inițial un proiect născut dintr-o sămânță mică dar destul de puternică pentru a crește în lipsa luminii într-un spațiu de repetiții dedesubtul unui turn de șemineu, fondatorul Elias Ryen-Rafstedt și chitaristul Staffan Birkedal au început să petreacă din ce în ce mai mult timp construind o formație ce trebuia sa aibă aceleași valori pe care și cei mai mari artiști le împărtășesc: idea de a cânta genul de muzică metal pe care ei își doreau să-l audă, un tip care nu exista la acel moment, dar care, având în vedere cantitatea mare de muzicieni talentați din orașul lor de proveniență, era la mare îndemână.

După ce trupa și-a adoptat numele de Deathember, completându-se cu chitaristul Rikard Bonander, basistul Pontus Wicklander si solistul Tobias Sandin, sunetul lor a început să se consolideze. Ca rezultat al stabilirii unei reputații în scena muzicii metal underground locală, formația a lansat un EP in 2011 intitulat „A Thousand Flatlines” – o colecție de piese ce pot fi descrise doar prin „hooky and catchy mid-tempo groove metal” - ce avea ca influențe alte trupe renumite precum Strapping Young Lad, SikTh, Daath, Gojira, Protest The Hero și Soilwork. Deși trupa a suferit o schimbare în line-up cu plecarea lui Tobias, formația Deathember a revenit cu noul basist Simon Tarasewicz și au semnat un contract cu Violent Groove Music Group, începând astfel înregistrarea unui nou album ce urma să devină obiectivul lor principal: să arate lumii ce înseamnă conceptul de „groove”.

Rezultatul final se numește „Going Postal”, un album ce moștenește caracteristicile EP-ului anterior, actualizându-l cu o compoziție mai directă și o atmosferă de „rău augur”. Prin acest album, Deathember prezintă un sunet definitiv. Nu trebuie considerat nici mai mult, nici mai puțin semnificativ decât echivalentul altor formații – dar este diferit. Deathember continuă să hoinărească un teritoriu plin de brutalitate pe care alte trupe au lăsat urme, iar „Going Postal” servește ca un mijloc pentru formație de a-și transmite mesajul către lume. Iar lumea va asculta!DMC Firewall is a Joomla Security extension!